VERSAN Shots 10ml N20
Tootekood: 764015306124 GTIN: 7640153061249
Selleks, et oma liigeste eest hästi hoolitseda, on oluline teada nende struktuuri ja toimimise põhimõtteid. Liigeste funktsioon Liigesed on ühed kõige olulisemad liikumisorganid, mis tagavad liikumisfunktsiooni koos piisava liikumisulatuse ja paindlikkusega. Inimkehas on üle kahesaja liigese, mis tagavad liikumisfunktsiooni. Liikumine on üks põhilisemaid inimvajadusi, mis on oluline elukvaliteedi näitaja. Liikumine on oluline ka liigeste nõuetekohase toimimise jaoks iseenesest. Kui liigeste füüsiline koormus on optimaalne, tugevdatakse neid ümbritsevaid lihaseid, liigesekõhr on korralikult määritud ja saab piisavas koguses toitaineid, mis liiguvad läbi sünoviaalvedeliku. Liigeste liigne füüsiline koormus on kahjulik, sest see võib kahjustada kõhre. Millest liigesed koosnevad? Liiges koosneb luude otstest, on kaetud kõhrega ja ühendatud sidemetega. Neid ümbritseb liigesekapsel ja sünoviaalõõnsus on täidetud sünoviaalvedelikuga. Liigeskapsel sulgeb sünoviaalõõnsust, ümbritsedes liigeseluude otsi ja kattes kõik ruumid. Liigeskapsel koosneb kahest kihist: välimine fibroosne kiht ja sisemine, libestav kiht, mis toodab sünoviaalvedelikku. Sünoviaalvedelik täidab liigesekõhre kahe otsa vahelist sünoviaalõõnsust, määrib kõhre, et need ei hõõruks üksteise vastu, summutab liigese lööki treeningu ajal ja varustab kõhre toitainetega. Sünoviaalvedelik on kleepuv, viskoosne, geeli tüüpi mass, mis sisaldab rohkesti vett siduvat hüaluroonhapet. Liigespindade kõhred on pidev, kuid väga aeglaselt taastuv sidekoe kate, mis toimib liugpinnana ja summutab füüsilise koormuse ajal liigestele mõjuvad löögid, mistõttu terve ja tugev liigeskõhr on liigese nõuetekohase toimimise jaoks hädavajalik. Liigesepinna (liigese) kõhre struktuur. Kondrotsüüdid, kõhre sidekoe rakud, toodavad rakkudevahelist kude, mis koosneb II tüüpi kollageenikiududest ja proteoglükaanidest. Terve kõhre struktuuri analüüsimisel on leitud, et kondrotsüüdid moodustavad umbes 1-5 % kõhre massist, kollageenkiudude võrgustik moodustab koguni 60 %kuiva kõhre massist ja komplekssed proteoglükaanid umbes 10-15 %. Proteoglükaanid, mis sisaldavad hüaluroonhapet, glükosamiinsulfaati, kondroitiini ja muid aineid, seovad ja hoiavad kõhres kinni suures koguses vett. Liigesekõhr sisaldab umbes 70-80 % vett, mis tagab kõhre elastsuse. Ka proteoglükaanid annavad kõhrele elastsuse. Kollageenvalk on peamine struktuurne sidekoe valk, mille unikaalne struktuur koosneb aminohapetest (hüdroksüproliin, proliin, glütsiin), mis on keeratud kolmikspiraali. C-vitamiin on oluline kollageeni normaalseks tootmiseks. Normaalne kollageeni moodustumine on vajalik paljude sidekudede normaalseks struktuuriks organismis: luud, kõhred, igemed, nahk, kõõlused ja veresooned, mistõttu C-vitamiini puudus põhjustab mitmesuguseid kudede ja organite kahjustusi, sealhulgas liigesevalu ja turseid. Protsessid liigestes Nagu muudes organites ja kudedes, toimub ka liigestes pidevalt vanade kudede lagunemine ja uute kudede teke. Kui kõhrkoe hävimine muutub kiiremaks kui uue kõhrkoe tootmine, põhjustab see kõhre degeneratsiooni. Vananemisega on see paratamatu, kuid mõned inimesed kogevad seda tugevamalt, samas kui teiste jaoks on need muutused vaevumärgatavad ja mõjutavad vähe elukvaliteeti. Tasakaalu uue rakuvälise materjali tootmise ja lagunemise vahel võib häirida mitte ainult vananemine, vaid ka liigeste ülekoormus, vähene liikuvus, geneetilised tegurid, vajalike ainete puudumine ja palju muud. Kõiki mehhanisme ei ole veel täielikult uuritud, kuid on teada, et kõhre degeneratsioon on progresseeruv protsess, mis hõlmab samaaegselt paljusid tegureid. sidekoe rakkude kondrotsüüdid kaotavad võime toota täielikku kõhrkudet; kollageeni süntees on häiritud; kõhr hakkab lagundama proteoglükaane rakuvälises koes; hüaluroonhappe kontsentratsioon väheneb kõhres ja liigesevedelikus; veepeetus halveneb, kõhr dehüdreerub, elastsus kaob ja struktuuris tekivad praod; ebameeldivad tunded muutuvad tugevamaks, kuna kõhr kulub ja halveneb liigese jäikus, krigisemine, valulikkus, turse. Statistika näitab, et üha nooremad inimesed seisavad viimasel ajal silmitsi liigeseprobleemidega. Liigeste eest tuleb hakata hoolitsema, ootamata, et liigeste kulumise probleemid ilmneksid tõsises vormis. Seda saab teha töö- ja puhkerežiimi kohandamisega ning optimaalse füüsilise koormuse rakendamisega. Kirjandus European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 129, 138, 143, 148), antioxidant function of lutein (ID 146), maintenance of vision (ID 141, 142), collagen formation (ID 130, 131, 136, 137, 149), function of the nervous system (ID 133), function of the immune system (ID 134), function of the immune system during and after extreme physical exercise (ID 144), non-haem iron absorption (ID 132, 147), energy-yielding metabolism (ID 135), and relief in case of irritation in the upper respiratory tract (ID 1714, 1715) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2009;7(9):1226. IoM (Institute of Medicine), 2000. Dietary reference intakes for vitamin C, vitamin E, selenium and carotenoids. National Academies Press, Washington DC. Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Librapharm limited; 2006, 22(11):2221–2232. Benito-Ruiz P, Camacho-Zambrano MM, Carillo-Arcentales JN, Mestanza-Peralta MA, Vallejo-Flores CA, Vargas-Lopez SV, Villacís-Tamayo RA, Zurita-Gavilanes LA. A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. Int J Food Sci Nutr2009; 60(S2): 99-113. Hauser RA. The Deterioration of Articular Cartilage in Osteoarthritis by Corticosteroid Injections. Journal of Prolotherapy. 2009;1(2):107-123. Reddy GK, Dhar SC. Metabolism of Collagen in Bone of Adjuvant Induced Arthritic Rat. Bone, 1989(10): 439-446. Fox et al. The Basic Science of Articular Cartilage: Structure, Composition, and Function. Sports Health. Nov 2009; 1(6): 461–468. Netokogus 20 suukaudset annust á 10 ml (200 ml) Turustaja: Valentis Baltic UAB Tootja, pakendaja: Valentis AG, CH-6982 Agno-Lugano, Šveits Päritoluriik: Euroopa Liit
Pakkumised
in stock | 22,41 € | ||
Hinnapakkumised on indikatiivsed. Hinnavaatlus ei vastuta hindade, laoseisude ega tooteinfo õigsuse eest. Lõpliku hinnapakkumise tootele saab toote müüjalt. | |||
Toote tehnilised andmed
Tootekood | 764015306124 |
GTIN | 7640153061249 |
Min. hind | 22.41 |
Max. hind | 22.41 |
Toode lisatud | 2024-07-17 |
Ole esimene, kes toodet kommenteerib